Gestió empresarial

Abans de la inversió, organització 

En els temps en els quals ens trobem a molts ens toca donar-li un gir a la nostra organització. El mercat en poc temps ha canviat molt i ara hem de donar molt més valor al nostre producte o servei. Ho sento, però com ja sabeu ja no val el “sempre ho hem fet així”, no ens queda més remei que canviar la nostra manera de fer les coses. 

Si valorem que la nostra empresa no funciona com desitjaríem, ara és el moment de decidir canviar alguna cosa. Qualsevol canvi en la ruta que ens plantegem afectarà directament a l’organització interna de la nostra empresa o departament. I més ens val que sigui per bé. En la majoria dels casos, acostumem optar per fer una inversió important per provocar aquest canvi. Una inversió de caràcter tecnològic. Aquesta és una bona opció si aquesta inversió ens serà realment rendible i aprofitem tot el seu potencial. 

Si valorem que la nostra empresa no funciona com desitjaríem, ara és el moment de decidir canviar alguna cosa. Click To Tweet.

Si em permeteu, m’explicaré millor amb dos casos que tots podem trobar-nos, si és que no ho hem fet abans. 

 Cas 1. Producte poc competitiu per causa del preu 

Fabriquem un producte que cada vegada ens costa més vendre a causa del preu: els seus costos de fabricació són molt elevats perquè no ho produïm de la millor manera possible, necessitem baixar els costos de producció, i per tant el temps de procés. 

Solució: Comprar una màquina que faci alguna fase del producte d’una manera molt més ràpida. Fins a aquí bé, però hem de tenir en compte que aquesta màquina ens costi no només molts diners, sinó també molt esforç a implantar-la. 

 Problema: Després d’algun temps aconseguim que la màquina funcioni, però l’hem hagut d’adaptar a totes les ineficiències internes que tenim. La màquina està perfectament ben dissenyada i fa la seva funció de manera impecable, però s’ha adaptat al mal funcionament de la resta del procés productiu. La fàbrica segueix funcionant d’una manera poc organitzada, i per tant a la maquina no li extraiem el rendiment que esperàvem. 

No hem aprofitat tots els nostres recursos interns, no hem millorat la nostra organització interna abans de comprar la maquina, seguim sense ser productius. I a sobre, la inversió que hem fet en esforç i diners… no ens ha servit de res. 

 Cas 2. L’organització Interna del departament no funciona 

Ens trobem en un departament de qualsevol empresa que no està optimitzat, es repeteixen els processos, no hi ha un responsable clar de les tasques. En definitiva, no existeix coordinació en els processos. 

Solució: Comprem un software (ERP) per millorar els processos interns. 

Problema: El departament és caòtic amb o sense el nou software. I d’això ja ens adonem quan la nova aplicació ja està implantant-se. De fet, la situació pot arribar a ser molt més caòtica amb el programari, encara que aquest funcioni perfectament. Seguim sense veure la llum, no aconseguim organitzar el nostre departament, i hem tornat a gastar temps i diners en alguna cosa pel que nostra empresa no estava preparada. 

I tot això perquè no hem dissenyat un mapa del procés intern del departament, i per tant no sabem com hem de funcionar per treballar òptimament. Quan coneguem els factors anteriors, podrem comprar el millor software del mercat, i en aquest moment sí ens pot ajudar a ser millors.

Amb aquests dos casos només vull explicar una experiència que molts ja hem viscut. Per això, abans de realitzar qualsevol inversió hem de pensar si realment solucionarà el nostre problema i si és realment imprescindible per a la nostra millora. Primer hem de preguntar-nos sempre si internament no ens podem organitzar millor. Hi ha gran quantitat de fórmules per fer les nostres organitzacions més productives. Una inversió mal estudiada pot ser una solució per tapar les ineficiències internes, però tingueu per segur que després sortiran a la llum amb més força.
Siguem productius! Primer gràcies a la nostra organització, i així després podrem invertir en totes les millores tecnològiques que vulguem i així ser realment millors.